Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beuningen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Beuningen? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten bieden wij veel info over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beuningen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-beuningen-6641

Vloerverwarming laten leggen in Beuningen

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zodoende weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de gang, toilet, badkamer, slaapkamer, keuken, woonkamer. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tegels, parket, laminaat, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Beuningen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon sturen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Beuningen en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installatiebedrijven nabij Beuningen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder tref je handige informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Met name bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Beuningen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, Vaillant, Nefit, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Therminon, Technea, e-Heat, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Beuningen

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Beuningen

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Beuningen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een duurzame manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beuningen schommelen tussen de €1250,00 tot €2450,00. De exacte kosten worden bepaald door allemaal zaken. Zo maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzes die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beuningen (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€750 – €800
20 m2€950 – €1300€975 – €1475
50 m2€2200 – €2875€2700 – €3325
65 m2€3725 – €4350€4050 – €4825
80 – 90 m2€5175 – €5725€5750 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, noppenplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: meerdere types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beuningen? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Mook en Middelaar, Gennep en Druten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Beuningen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.beuningen.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Beuningen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor 10 m2 tot zo’n €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beuningen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6641, 6642.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie