Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming West Maas en Waal vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in West Maas en Waal? Dit is een verwarmingstype die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform delen we praktische informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in West Maas en Waal!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-west-maas-en-waal-6658

Vloerverwarming laten leggen in West Maas en Waal

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, toilet, gang. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen types zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tapijt, tegels, linoleum, PVC, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in West Maas en Waal eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in West Maas en Waal en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming specialisten regio West Maas en Waal

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets vind je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Vooral bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in West Maas en Waal.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, AWB, Nefit, Vaillant, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Warmup, Technea, Danfoss, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in West Maas en Waal

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in West Maas en Waal

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in West Maas en Waal.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in West Maas en Waal liggen tussen de €1150,00 – €2200,00. De precieze kosten hangen af van meerdere werkzaamheden. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in West Maas en Waal (update zaterdag, 15 juni 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€775 – €795
25 m2€850 – €1225€1050 – €1450
40 – 45 m2€2250 – €2800€2625 – €3275
65 m2€3800 – €4475€4125 – €4825
90 m2 +€5175 – €5750€5525 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele types werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok lees je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in West Maas en Waal? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wijchen, Beuningen en Overbetuwe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente West Maas en Waal is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.westmaasenwaal.nl). Voor vergroenings installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in West Maas en Waal?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.750 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het soort model (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het soort model, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in West Maas en Waal, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6659.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie