Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Apeldoorn vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Apeldoorn? Dit is een zuinige manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten delen we handige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Apeldoorn!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-apeldoorn-7311

Vloerverwarming laten leggen in Apeldoorn

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Op die manier heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan adviseren we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, badkamer, gang, keuken. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, linoleum, vinyl, PVC, parket, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Apeldoorn op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Apeldoorn

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en budget. Hieronder check je meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Apeldoorn.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, AWB, Intergas, Remeha, Nefit.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Warmup, Magnum, WTH, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Apeldoorn

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Apeldoorn

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Apeldoorn.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Apeldoorn liggen tussen de €1125,00 – €2300,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van diverse onderdelen. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Apeldoorn (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€770 – €800
20 m2€875 – €1200€1050 – €1500
40 – 50 m2€2325 – €2800€2700 – €3250
60 – 70 m2€3825 – €4350€4075 – €4800
85 m2 +€5250 – €5775€5525 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Notitie: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave bekijk je een toelichting / de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Apeldoorn? In het gedeelte hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Lochem, Bronckhorst en Voorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Apeldoorn bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Apeldoorn?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.150 voor 10 m2 oplopend tot €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement hangt af van het type model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Apeldoorn, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7300, 7301, 7302, 7303, 7311, 7312, 7313, 7314, 7315, 7316, 7317, 7320, 7321, 7322, 7323, 7324, 7325, 7326, 7327, 7328, 7329, 7331, 7332, 7333, 7334, 7335, 7336.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie