Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ede vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Ede? Dit is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform vertellen we je alles over de populaire soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ede!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-ede-6711

Vloerverwarming laten leggen in Ede

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Door die keuze heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, gang, keuken, woonkamer, berging / schuur, toilet. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste installaties zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, PVC, tapijt, parket, laminaat, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ede eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail bieden we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Ede en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Ede

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In het volgende schema bekijk je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ede.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Remeha, Nefit, ATAG, Vaillant.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, e-Heat, Danfoss, Magnum, WTH0Ede

  De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Ede

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Ede.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ede liggen rond de €1000,00 – €2250,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige zaken die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ede (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€765 – €785
20 – 25 m2€925 – €1300€1050 – €1575
40 – 45 m2€2300 – €2875€2500 – €3400
60 – 65 m2€3725 – €4425€4150 – €4875
80 – 90 m2€5200 – €5650€5500 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Notitie: meerdere constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ede? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Ede kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.ede.nl). Voor groene maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ede?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €825 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.450 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gekozen model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het type model, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ede, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6710, 6711, 6712, 6713, 6714, 6715, 6716, 6717, 6718, 6745.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie