Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Epe vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Epe? Het gaat om een slim verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website verstrekken we veel info over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Epe!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-epe-8161

Vloerverwarming laten leggen in Epe

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de badkamer, gang, berging / schuur, keuken, toilet, slaapkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare installaties zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, PVC, laminaat, linoleum, tegels, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Epe op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Epe en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming experts nabij Epe

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vind je meer over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Epe.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas, ATAG, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, Therminon, Technea, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Epe

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Epe

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Epe.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een duurzame wijze opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Epe variëren tussen de €1250,00 – €2200,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal werkzaamheden. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Epe (update maandag, 27 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€770 – €790
20 – 25 m2€800 – €1300€1125 – €1550
40 m2€2275 – €2850€2550 – €3225
60 – 65 m2€3800 – €4350€4050 – €4725
85 – 90 m2€5125 – €5775€5550 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, wapening, thermostaat, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: meerdere vloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of winkel. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder tref je kort en bondig de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Epe? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Oldebroek, Raalte en Heerde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Epe is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.epe.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Epe?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.150 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde model (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de toplaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Epe, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8160, 8161, 8162, 8461.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie