Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nunspeet vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Nunspeet? Het is een comfortabele verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts check je praktische informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Nunspeet!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-nunspeet-8071

Vloerverwarming laten leggen in Nunspeet

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Daardoor weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de keuken, woonkamer, gang, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen soorten zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan alleen een dekvloer of vloerafwerking als tapijt, PVC, laminaat, tegels, vinyl, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Nunspeet zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Nunspeet en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Nunspeet

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vind je meer over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Nunspeet.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, ATAG, Remeha, Bosch.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, Danfoss, Therminon, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Nunspeet

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Nunspeet

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Nunspeet.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nunspeet kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €1950,00. De geldende tarieven hangen af van velerlei werkzaamheden. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de legwijze en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nunspeet (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€760 – €785
20 – 25 m2€800 – €1300€950 – €1650
40 – 50 m2€2350 – €2825€2550 – €3350
65 – 70 m2€3825 – €4400€4075 – €4700
85 m2 +€5100 – €5750€5650 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: meerdere types hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna bekijk je in het kort de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nunspeet? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Zwolle, Hattem en Elburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Nunspeet bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.nunspeet.nl). Voor groene energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nunspeet?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het type systeem, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nunspeet, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8070, 8071, 8072.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie