Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Terborg vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Terborg? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de populaire soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Terborg!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-terborg-7060

Vloerverwarming laten leggen in Terborg

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Op die manier weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, berging / schuur, keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, linoleum, PVC, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Terborg alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post ontvang je een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Terborg

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het volgende schema vertellen we meer over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Terborg.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, Vaillant, Nefit, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Technea, Warmup, WTH, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Terborg

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Terborg

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Terborg.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een slimme manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Terborg liggen tussen de €1200,00 tot €2375,00. De definitieve prijzen worden bepaald door verschillende werkzaamheden. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de lijst hierna vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Terborg (update zondag, 21 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€750 – €785
20 – 25 m2€825 – €1200€975 – €1525
40 m2€2350 – €2850€2650 – €3375
65 – 70 m2€3825 – €4425€4150 – €4775
85 – 90 m2€5175 – €5750€5575 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, wapening, verdeler, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Notitie: bepaalde types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema lees je kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Terborg? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Westendorp, Silvolde en Varsseveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Oude IJsselstreek is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Terborg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.250 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type model (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Terborg, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7005, 7060, 7061.

Plaats een reactie