Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ermelo vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Ermelo? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts bekijk je nuttige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ermelo!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-ermelo-3851

Vloerverwarming laten leggen in Ermelo

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Daardoor weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan specificeren stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, gang, toilet, slaapkamer, keuken. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen types zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, parket, tegels, laminaat, vinyl, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Ermelo zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals jouw adres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post krijg je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Ermelo en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming vakmannen regio Ermelo

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In de volgende bullets delen we informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Ermelo.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, e-Heat, Technea, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ermelo

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Ermelo

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ermelo.

 • Snelle en praktische methode.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Ermelo komen uit tussen de €1075,00 – €2250,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ermelo (update maandag, 27 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€765 – €790
20 m2€950 – €1250€1000 – €1600
40 m2€2275 – €2875€2675 – €3350
60 – 70 m2€3775 – €4375€4150 – €4725
85 m2 +€5100 – €5800€5550 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, wapening, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige soorten geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder vind je samengevat de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ermelo? In de tabel hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Amersfoort, Leusden en Nijkerk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Ermelo is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.ermelo.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ermelo?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gekozen systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het soort product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ermelo, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3850, 3851, 3852, 3853.

Plaats een reactie