Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kwadendamme vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Kwadendamme? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we bruikbare informatie over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kwadendamme!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-kwadendamme-4434

Vloerverwarming laten leggen in Kwadendamme

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. In dat geval heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken, badkamer, toilet. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tegels, vinyl, linoleum, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Kwadendamme op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) ontvang je offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Borsele en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming experts regio Kwadendamme

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In het volgende schema vind je meer details over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. We zien het met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Kwadendamme.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, ATAG, AWB, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, e-Heat, Magnum, Danfoss, Technea0Kwadendamme

  Het elektrische systeem werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Kwadendamme

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Kwadendamme.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een slimme wijze verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Kwadendamme komen uit tussen de €1075,00 tot €2025,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door diverse aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele aspecten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kwadendamme (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€775 – €800
20 – 25 m2€875 – €1200€1150 – €1575
40 m2€2250 – €2800€2675 – €3300
60 m2€3725 – €4375€4025 – €4900
85 – 90 m2€5175 – €5700€5550 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Disclaimer: bepaalde constructies geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna delen we een toelichting / de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kwadendamme? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in s-Gravenpolder, Baarland en Wemeldinge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Borsele kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kwadendamme?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.650 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gekozen product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan de gekozen installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kwadendamme, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4434.

Plaats een reactie