Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Culemborg vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Culemborg? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts verstrekken we bruikbare informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Culemborg!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-culemborg-4101

Vloerverwarming laten leggen in Culemborg

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door die keuze weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, toilet, keuken. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste systemen zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, parket, vinyl, PVC, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Culemborg zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Culemborg en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Culemborg

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. Hieronder delen we meer details over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Culemborg.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, e-Heat, Danfoss, WTH, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Culemborg

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Culemborg

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Culemborg.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Culemborg komen uit tussen de €950,00 tot €2125,00. De precieze kosten worden bepaald door diverse aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Culemborg (update zondag, 26 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€760 – €795
20 m2€900 – €1350€1000 – €1500
40 – 45 m2€2250 – €2800€2625 – €3275
65 – 70 m2€3800 – €4475€4125 – €4825
85 – 90 m2€5225 – €5800€5750 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Advies: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of showroom. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave tref je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Culemborg? In het schema hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Tiel, Buren en Vijfheerenlanden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Culemborg bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.culemborg.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Culemborg?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.225 voor 10-15 m2 tot wel €5.950 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief hangt sterk af van het geselecteerde product (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Culemborg, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4100, 4101, 4102, 4103, 4104, 4105, 4106, 4107.

Plaats een reactie