Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zutphen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Zutphen? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten bieden wij nuttige informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zutphen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-zutphen-7201

Vloerverwarming laten leggen in Zutphen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, gang, toilet, slaapkamer, berging / schuur, keuken. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste systemen zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tegels, linoleum, PVC, tapijt, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zutphen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan jouw adres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post krijg je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Zutphen en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming specialisten nabij Zutphen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het volgende schema bieden we praktische informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept kan zeer interessant zijn. Met name als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Zutphen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Bosch, ATAG, Vaillant, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, Therminon, Technea, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Zutphen

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Zutphen

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Zutphen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zutphen komen uit tussen de €925,00 – €2475,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door verschillende werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante onderdelen die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zutphen (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€770 – €810
25 m2€825 – €1300€1050 – €1625
40 – 50 m2€2250 – €2825€2675 – €3350
60 – 70 m2€3800 – €4425€4200 – €4825
80 m2 +€5250 – €5775€5600 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Notitie: diverse types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna bieden we in het kort aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zutphen? In de tabel hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Winterswijk, Aalten en Lochem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Zutphen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.zutphen.nl). Voor groene energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Zutphen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.300 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.750 voor 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort model (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort installatie, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zutphen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7200, 7201, 7202, 7203, 7204, 7205, 7206, 7207, 7233.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie