Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tiel vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Tiel? Het is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform ontdek je praktische informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tiel!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-tiel-4001

Vloerverwarming laten leggen in Tiel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zodoende is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, gang, berging / schuur, keuken, slaapkamer, woonkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, PVC, vinyl, linoleum, parket, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Tiel zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief ontvang je 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Tiel en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Tiel

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok delen we handige informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. We zien het met name als de budgetten summier zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Tiel.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, AWB, Vaillant, Remeha, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, WTH, Magnum, Technea, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Tiel

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Tiel

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Tiel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een duurzame manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tiel variëren tussen de €1025,00 – €1825,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van allemaal aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tiel (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€765 – €805
25 m2€825 – €1275€1150 – €1525
40 – 50 m2€2225 – €2800€2600 – €3250
60 m2€3800 – €4375€4050 – €4900
80 – 85 m2€5125 – €5725€5725 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Notitie: bepaalde constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave verstrekken we in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tiel? In het gedeelte hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Wijk bij Duurstede, Bunnik en Buren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Tiel bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.tiel.nl). Voor groene energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Tiel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.950 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tiel, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4000, 4001, 4002, 4003, 4004, 4005, 4006, 4007.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie