Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Berg en Dal vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Berg en Dal? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform ontdek je handige informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Berg en Dal!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-berg-en-dal-6562

Vloerverwarming laten leggen in Berg en Dal

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door die keuze heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, slaapkamer, keuken, berging / schuur, toilet, gang. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, vinyl, linoleum, parket, PVC, tegels. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Berg en Dal op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail bieden wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Berg en Dal en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Berg en Dal

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming check je informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Berg en Dal.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, AWB, Nefit, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Therminon, Danfoss, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Berg en Dal

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Berg en Dal

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Berg en Dal.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Berg en Dal liggen op gemiddeld €1075,00 – €2100,00. De exacte kosten komen tot stand door allemaal werkzaamheden. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de tabel hieronder vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Berg en Dal (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€770 – €785
20 – 25 m2€875 – €1200€1050 – €1650
45 – 50 m2€2250 – €2875€2675 – €3350
65 – 70 m2€3800 – €4450€4175 – €4875
85 m2 +€5175 – €5725€5575 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: sommige vloertypes werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema bekijk je een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Berg en Dal? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Brunssum, Kerkrade en Heumen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Berg en Dal heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.bergendal.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Berg en Dal?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €875 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.900 voor 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gekozen model (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Berg en Dal, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6570, 6571, 6572.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie