Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Losser vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Losser? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina bekijk je alles over de bekendste vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Losser!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-losser-7581

Vloerverwarming laten leggen in Losser

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Op die manier weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, woonkamer, badkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, vinyl, PVC, linoleum, laminaat, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Losser alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail ontvang jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Losser en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Losser

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets vertellen we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Losser.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, ATAG, Vaillant, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, Magnum, WTH, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Losser

Een elektrische installatie werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Losser

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Losser.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een slimme manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Losser liggen op gemiddeld €1300,00 tot €2350,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei aspecten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve facetten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de lijst hierna delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Losser (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€765 – €790
20 – 25 m2€950 – €1275€1050 – €1575
40 – 45 m2€2225 – €2800€2500 – €3275
70 m2€3700 – €4500€4000 – €4700
85 – 90 m2€5225 – €5775€5575 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, wapening, verdeler, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Notitie: enkele soorten geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand lees je kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Losser? Onderstaand check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Enschede, Hengelo en Dinkelland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Losser is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelosser.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Losser?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.350 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.250 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie is afhankelijk van het gekozen model (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Losser, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7580, 7581, 7582.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie