Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maasdriel vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Maasdriel? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal vind je bruikbare informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maasdriel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-maasdriel-5331

Vloerverwarming laten leggen in Maasdriel

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, slaapkamer, badkamer, gang, toilet, woonkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, laminaat, tapijt, parket, linoleum, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Maasdriel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Maasdriel en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming installateurs nabij Maasdriel

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In de lijst hierna vertellen we meer over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Maasdriel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Relatief snel te leggen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, AWB, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, Technea, Therminon, Danfoss0Maasdriel

  Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Maasdriel

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Maasdriel.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een slimme manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Maasdriel liggen op gemiddeld €1225,00 – €2375,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei zaken. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maasdriel (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€770 – €785
20 – 25 m2€900 – €1275€950 – €1525
40 – 45 m2€2350 – €2825€2500 – €3200
60 – 65 m2€3800 – €4375€4000 – €4850
85 – 90 m2€5150 – €5650€5750 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, wapening, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Advies: sommige afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna lees je een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maasdriel? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Sint-Michielsgestel, Boxtel en Oss.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Maasdriel is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.maasdriel.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Maasdriel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.050 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.750 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het type systeem (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gewenste product, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maasdriel, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5325, 5855.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie