Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hattem vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Hattem? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal ontdek je nuttige informatie over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Hattem!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-hattem-8051

Vloerverwarming laten leggen in Hattem

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In dat geval ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, keuken, woonkamer, toilet, berging / schuur, gang. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste types zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, vinyl, parket, laminaat, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Hattem vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post bieden wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Hattem en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming experts nabij Hattem

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema delen we aanvullende details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hattem.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Danfoss, e-Heat, Magnum, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Hattem

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hattem

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Hattem.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een slimme wijze warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hattem kost globaal gezien tussen de €950,00 – €2100,00. De precieze kosten komen tot stand door velerlei werkzaamheden. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele facetten die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hattem (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€765 – €805
25 m2€900 – €1225€975 – €1650
45 m2€2325 – €2900€2600 – €3275
65 m2€3800 – €4425€4050 – €4700
80 – 85 m2€5125 – €5650€5700 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, tackerplaten, wapening, thermostaat, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave bekijk je een toelichting / de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hattem? In het onderstaande overzicht delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Staphorst, Westerveld en Zwartewaterland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hattem ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hattem.nl). Voor verduurzaming producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hattem?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het type product, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hattem, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8050, 8051, 8052.

Plaats een reactie