Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noord-Holland vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Noord-Holland? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts verstrekken we praktische informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noord-Holland!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.

Vloerverwarming laten leggen in Noord-Holland

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Met die beslissing heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, berging / schuur, gang, keuken, woonkamer, badkamer. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tapijt, linoleum, tegels, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Noord-Holland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail sturen we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Noord-Holland en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming vakmannen regio Noord-Holland

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets vertellen we aanvullende info over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Noord-Holland.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Therminon, Magnum, Danfoss, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Noord-Holland

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Noord-Holland

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Noord-Holland.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Noord-Holland liggen op gemiddeld €1175,00 – €1925,00. De precieze kosten komen tot stand door allemaal facetten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noord-Holland (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€760 – €795
25 m2€875 – €1225€1025 – €1650
40 – 50 m2€2350 – €2850€2675 – €3200
60 – 70 m2€3825 – €4500€4050 – €4800
80 – 85 m2€5200 – €5725€5500 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, verdeler, thermostaat, tackerplaten, arbeid en BTW (Provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder bieden we stapsgewijs praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.
Bekijk installatiebedrijven in: Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Edam-Volendam, Waterland, Amstelveen, Ouder-Amstel, Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Huizen, Weesp, Gooise Meren, Uithoorn, Aalsmeer, Purmerend, Zaanstad, Oostzaan, Wormerland, Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Dijk en Waard, Schagen, Hollands Kroon, Den Helder, Texel, Alkmaar, Heiloo, Bergen Noord-Holland, Castricum, Uitgeest, Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.