Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijdemeren vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Wijdemeren? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site ontdek je bruikbare informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Wijdemeren!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-wijdemeren-1231

Vloerverwarming laten leggen in Wijdemeren

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Met een professional mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de toilet, keuken, badkamer, woonkamer, gang, slaapkamer. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tapijt, tegels, parket, vinyl, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Wijdemeren eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post ontvang jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Wijdemeren en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming experts regio Wijdemeren

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. Hieronder delen we aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Wijdemeren.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, ATAG, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, Technea, e-Heat, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wijdemeren

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Wijdemeren

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Wijdemeren.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een slimme wijze verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijdemeren liggen rond de €1075,00 – €2400,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei zaken. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijdemeren (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€775 – €780
20 – 25 m2€800 – €1200€1100 – €1650
45 m2€2325 – €2875€2700 – €3350
60 – 65 m2€3850 – €4375€4025 – €4800
80 m2 +€5100 – €5650€5600 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: bepaalde soorten werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave check je in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijdemeren? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Amstelveen, Ouder-Amstel en Blaricum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Wijdemeren krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.wijdemeren.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Wijdemeren?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.475 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het soort systeem (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijdemeren, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1230, 1231.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie