Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heiloo vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Heiloo? Het is een zuinige manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we handige informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Heiloo!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-heiloo-1851

Vloerverwarming laten leggen in Heiloo

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Op die manier heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de slaapkamer, toilet, woonkamer, badkamer, keuken, gang. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende keuzes zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tegels, laminaat, vinyl, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Heiloo eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Heiloo en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Heiloo

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past hangt af van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het volgende schema vind je handige informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Heiloo.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, AWB, Remeha, Vaillant, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Danfoss, Warmup, WTH, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Heiloo

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Heiloo

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Heiloo.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een duurzame manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heiloo kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €2350,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van veel onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heiloo (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €740€760 – €810
25 m2€825 – €1325€1150 – €1625
50 m2€2250 – €2850€2700 – €3200
70 m2€3775 – €4350€4100 – €4850
85 m2 +€5100 – €5725€5750 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, pompschakelaar en arbeid (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: diverse vloeren geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna lees je in het kort de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heiloo? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Den Helder, Texel en Bergen Noord-Holland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Heiloo is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.heiloo.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Heiloo?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.075 voor 15 m2 tot zo’n €6.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het geselecteerde model (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heiloo, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1850, 1851, 1852, 1853, 1906.

Plaats een reactie