Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bathmen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Bathmen? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je veel info over de meest toegepaste typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Bathmen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-bathmen-7437

Vloerverwarming laten leggen in Bathmen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Op die manier heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, gang, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, keuken. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, vinyl, linoleum, parket, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Bathmen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post bieden we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Deventer en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Bathmen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem heeft te maken met allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). Hieronder tref je aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Bathmen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, AWB, Bosch, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, WTH, Warmup, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Bathmen

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Bathmen

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Bathmen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bathmen liggen tussen de €1200,00 – €2250,00. De precieze kosten worden bepaald door veel aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de volgende weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bathmen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€750 – €800
20 m2€950 – €1325€1100 – €1600
45 m2€2275 – €2750€2500 – €3325
70 m2€3850 – €4425€4050 – €4775
85 m2 +€5125 – €5800€5500 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, verdeler, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: diverse constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave tref je stapsgewijs de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bathmen? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Lettele, Steenenkamer en Schalkhaar.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Deventer heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.deventer.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bathmen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €875 voor 15 m2 tot zo’n €6.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van de geselecteerde installatie (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gekozen product, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bathmen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7437.

Plaats een reactie