Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Blaricum vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Blaricum? Vloerverwarming is een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je veel info over de diverse soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Blaricum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-blaricum-1261

Vloerverwarming laten leggen in Blaricum

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met een professional weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan keuken, gang, toilet, badkamer, berging / schuur, woonkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste systemen zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Soms is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, tegels, linoleum, parket, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Blaricum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan je woonadres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail sturen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Blaricum en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Blaricum

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). Hieronder vind je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Blaricum.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Intergas, Bosch, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea, Warmup, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Blaricum

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Blaricum

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Blaricum.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Blaricum liggen rond de €1100,00 tot €2375,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door velerlei factoren. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en de mate van afwerking. In de volgende tabel tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Blaricum (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€755 – €790
25 m2€800 – €1300€1150 – €1550
40 m2€2200 – €2775€2625 – €3350
60 – 65 m2€3800 – €4450€4100 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5700€5500 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, wapening en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: enkele soorten zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand delen we in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Blaricum? In het onderstaande overzicht vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Ouder-Amstel, Hilversum en Huizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Blaricum ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.blaricum.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Blaricum?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.500 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.600 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Blaricum, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1260, 1261, 1262, 1272.

Plaats een reactie