Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wormerland vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Wormerland? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vertellen we je alles over de actuele typen vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wormerland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-wormerland-1531

Vloerverwarming laten leggen in Wormerland

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Op die manier ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan woonkamer, keuken, gang, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, linoleum, tapijt, laminaat, parket, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wormerland vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Wormerland en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Wormerland

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In het volgende schema vertellen we handige informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wormerland.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Bosch, Nefit, Remeha, Intergas.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Warmup, Therminon, Magnum, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Wormerland

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wormerland

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Wormerland.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een innovatieve manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wormerland komen uit tussen de €1175,00 tot €2075,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allemaal onderdelen. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve factoren die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wormerland (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€775 – €785
20 – 25 m2€850 – €1350€1000 – €1600
45 m2€2275 – €2775€2675 – €3225
60 m2€3725 – €4450€4000 – €4900
80 – 85 m2€5225 – €5675€5750 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse vloertypes werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand lees je stapsgewijs extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wormerland? In het schema hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Purmerend, Zaanstad en Enkhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Wormerland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.wormerland.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Wormerland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.450 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.700 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het type systeem, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wormerland, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1546.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie