Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Castricum vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Castricum? Dit is een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je alles over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Castricum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-castricum-1902

Vloerverwarming laten leggen in Castricum

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Daardoor is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de gang, badkamer, keuken, woonkamer, toilet, berging / schuur. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare installaties zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of vloerafwerking als vinyl, laminaat, tapijt, tegels, parket, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Castricum eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Castricum en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Castricum

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming vind je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Castricum.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Bosch, Remeha, AWB, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, Warmup, Therminon, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Castricum

De elektrische variant werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Castricum

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Castricum.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een goedkope manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Castricum komen uit tussen de €1025,00 – €1900,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van velerlei zaken. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de lijst hierna vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Castricum (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€750 – €780
25 m2€950 – €1200€950 – €1575
45 – 50 m2€2325 – €2800€2650 – €3300
60 – 65 m2€3800 – €4350€4100 – €4850
80 m2 +€5250 – €5725€5675 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, wapening, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Disclaimer: sommige constructies geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok tref je stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Castricum? In de tabel hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Alkmaar, Heiloo en Uitgeest.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Castricum is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.castricum.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Castricum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.150 voor 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gekozen systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gewenste systeem, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Castricum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1900, 1901, 1902, 1906, 1911.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie