Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Huizen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Huizen? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts bieden wij praktische informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Huizen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-huizen-1276

Vloerverwarming laten leggen in Huizen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Op die manier weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, keuken, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, linoleum, laminaat, tegels, tapijt, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Huizen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mail en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon krijg jij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Huizen en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Huizen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets vind je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Huizen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Technea, Therminon, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Huizen

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Huizen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Huizen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een voordelige manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Huizen komen uit tussen de €1250,00 – €1850,00. Accurate kostenramingen hangen af van verschillende zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Huizen (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €740€760 – €785
25 m2€950 – €1225€1100 – €1575
50 m2€2275 – €2875€2575 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4475€4000 – €4875
80 – 90 m2€5200 – €5750€5500 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: enkele vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand tref je een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Huizen? Hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Hilversum, Wijdemeren en Almere.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Huizen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.huizen.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Huizen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.325 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.650 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het soort product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Huizen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277.

Plaats een reactie