Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Amsterdam vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Amsterdam? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Amsterdam!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-amsterdam-1011

Vloerverwarming laten leggen in Amsterdam

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Daardoor weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, keuken, berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen keuzes zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, linoleum, parket, tegels, laminaat, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Amsterdam vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Op jouw mail bieden we 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Amsterdam en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming installateurs nabij Amsterdam

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok check je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Amsterdam.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, Nefit, ATAG, Intergas.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Danfoss, Therminon, Technea, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Amsterdam

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Amsterdam

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Amsterdam.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Amsterdam schommelen tussen de €1175,00 tot €2175,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van allemaal facetten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve factoren die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Amsterdam (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€755 – €800
20 m2€925 – €1225€1075 – €1550
45 – 50 m2€2300 – €2875€2600 – €3375
65 – 70 m2€3750 – €4350€4100 – €4700
85 – 90 m2€5225 – €5750€5750 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, wapening, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of showroom. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok vind je overzichtelijk praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Amsterdam? In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Huizen, Blaricum en Diemen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Amsterdam ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.amsterdam.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Amsterdam?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type systeem, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Amsterdam, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1000, 1001, 1002, 1003, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1086, 1087, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1181, 1183.

Plaats een reactie