Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Den Helder vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Den Helder? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site check je nuttige informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Den Helder!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-den-helder-1782

Vloerverwarming laten leggen in Den Helder

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Zo weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de woonkamer, gang, toilet, keuken, berging / schuur, slaapkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, laminaat, linoleum, parket, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Den Helder eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Per mail ontvang jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Den Helder en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming experts regio Den Helder

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. Hieronder lees je aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Den Helder.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, AWB, Vaillant, ATAG, Bosch.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Technea, Therminon, Danfoss, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Den Helder

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Den Helder

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Den Helder.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een goedkope manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Den Helder komen uit tussen de €1050,00 – €2275,00. De precieze kosten hangen af van allerlei factoren. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Den Helder (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€770 – €805
25 m2€875 – €1225€1050 – €1550
40 – 45 m2€2325 – €2875€2700 – €3300
65 m2€3700 – €4500€4050 – €4700
80 – 90 m2€5250 – €5775€5550 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Belangrijk: diverse vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema lees je overzichtelijk aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Den Helder? In het gedeelte hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Dijk en Waard, Schagen en Texel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Den Helder is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.denhelder.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Den Helder?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gekozen model (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Den Helder, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1780, 1781, 1782, 1783, 1784, 1785, 1786, 1789.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie