Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schagen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Schagen? Het is een vorm van centrale verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts vertellen we je alles over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schagen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-schagen-1741

Vloerverwarming laten leggen in Schagen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld badkamer, gang, berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, laminaat, PVC, parket, linoleum, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Schagen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om het adres van de woning, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail bieden wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Schagen en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Schagen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets lees je meer over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Schagen.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Vaillant, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Technea, Danfoss, WTH, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Schagen

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Schagen

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Schagen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een duurzame manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schagen schommelen tussen de €1075,00 – €1825,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de oppervlakte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schagen (update maandag, 4 maart 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€765 – €805
20 – 25 m2€875 – €1275€950 – €1625
45 m2€2275 – €2900€2500 – €3200
60 m2€3725 – €4350€4125 – €4850
80 m2 +€5100 – €5650€5650 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: diverse soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna lees je kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schagen? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Medemblik, Opmeer en Hollands Kroon.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Schagen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Schagen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.250 voor 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gekozen model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schagen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 1740, 1741, 1742.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie