Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Opperdoes vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Opperdoes? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die direct onder de vloer ligt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website verstrekken we uitgebreide informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Opperdoes!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-opperdoes-1674

Vloerverwarming laten leggen in Opperdoes

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Daardoor ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan specificeren in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, gang, slaapkamer, badkamer, keuken, woonkamer. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire soorten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In veel situaties zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, parket, PVC, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Opperdoes alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail bieden we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Medemblik en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven regio Opperdoes

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna tref je aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Opperdoes.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Opperdoes

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Opperdoes

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Opperdoes.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Opperdoes variëren tussen de €1075,00 – €2475,00. De geldende tarieven worden bepaald door veel aspecten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Opperdoes (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€760 – €800
25 m2€800 – €1250€975 – €1625
40 m2€2350 – €2775€2550 – €3350
65 m2€3825 – €4350€4175 – €4850
85 m2 +€5200 – €5700€5650 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, verdeler, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Belangrijk: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand verstrekken we samengevat meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Opperdoes? Onderstaand bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Lambertschaag, Twisk en Abbekerk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Medemblik bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Opperdoes?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.400 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het soort systeem, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Opperdoes, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1674.

Plaats een reactie