Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zandvoort vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Zandvoort? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site bieden wij bruikbare informatie over de verschillende typen vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Zandvoort!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-zandvoort-2042

Vloerverwarming laten leggen in Zandvoort

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Daardoor ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, toilet, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, gang. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, parket, PVC, tegels, linoleum, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zandvoort zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) delen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Zandvoort en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Zandvoort

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vertellen we informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Zandvoort.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Bosch, Vaillant, ATAG, Remeha.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Warmup, Danfoss, WTH, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Zandvoort

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Zandvoort

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Zandvoort.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een innovatieve manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zandvoort schommelen tussen de €1150,00 – €2250,00. Accurate kostenramingen hangen af van verschillende onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de tabel hieronder delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zandvoort (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€765 – €805
25 m2€850 – €1300€1100 – €1600
45 – 50 m2€2275 – €2825€2525 – €3325
65 – 70 m2€3725 – €4400€4000 – €4750
90 m2 +€5125 – €5650€5675 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Advies: enkele afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok bieden we een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zandvoort? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Heemskerk, Velsen en Bloemendaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Zandvoort ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.zandvoort.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zandvoort?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor 10-15 m2 tot zeker €5.700 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het type product, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zandvoort, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2040, 2041, 2042.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie