Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Amstelveen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Amstelveen? Het is een populaire manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina check je handige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Amstelveen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-amstelveen-1182

Vloerverwarming laten leggen in Amstelveen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Daardoor weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan delen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, berging / schuur, badkamer, keuken, gang, slaapkamer. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende soorten zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, laminaat, PVC, linoleum, parket, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Amstelveen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Amstelveen en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Amstelveen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem heeft te maken met verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het volgende schema check je meer over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Amstelveen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Vaillant, Intergas, Bosch, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, WTH, Danfoss, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Amstelveen

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Amstelveen

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Amstelveen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een slimme wijze behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Amstelveen kost globaal gezien tussen de €1250,00 – €2150,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In het volgende schema krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Amstelveen (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€770 – €810
20 – 25 m2€825 – €1250€1000 – €1550
45 – 50 m2€2200 – €2850€2650 – €3375
60 – 70 m2€3725 – €4500€4075 – €4875
80 – 85 m2€5200 – €5775€5625 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, wapening, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Advies: enkele vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok delen we stapsgewijs de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Amstelveen? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Landsmeer, Edam-Volendam en Ouder-Amstel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Amstelveen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.amstelveen.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Amstelveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.250 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.600 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt bepaald door het soort model (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de afwerking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Amstelveen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1422, 1432.

Plaats een reactie