Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Koggenland vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Koggenland? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site ontdek je handige informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Koggenland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-koggenland-1648

Vloerverwarming laten leggen in Koggenland

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Zodoende heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de badkamer, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken, gang. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste producten zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, linoleum, laminaat, parket, PVC, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Koggenland alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de mail krijg je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Koggenland en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming experts nabij Koggenland

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de maximale kosten. In de volgende bullets lees je aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Koggenland.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, AWB, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, Therminon, e-Heat, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Koggenland

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Koggenland

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Koggenland.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Koggenland komen uit tussen de €950,00 – €2000,00. De exacte kosten worden bepaald door allemaal facetten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke zaken die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In het volgende schema vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Koggenland (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€755 – €790
20 m2€900 – €1200€1150 – €1650
50 m2€2250 – €2850€2550 – €3325
60 m2€3775 – €4350€4150 – €4900
90 m2 +€5225 – €5775€5625 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, draadmatten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Belangrijk: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder lees je kort en bondig de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Koggenland? Op deze pagina check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Stede Broec, Drechterland en Medemblik.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Koggenland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.koggenland.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Koggenland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.300 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.400 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door het geselecteerde product (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het gekozen model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Koggenland, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1652.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie