Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ouder-Amstel vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Ouder-Amstel? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina vertellen we je veel info over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ouder-Amstel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-ouder-amstel-1191

Vloerverwarming laten leggen in Ouder-Amstel

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld woonkamer, gang, keuken, badkamer, berging / schuur, toilet. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Soms kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, parket, tegels, PVC, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Ouder-Amstel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mail en jouw 06-nummer. Op jouw mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Ouder-Amstel en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Ouder-Amstel

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok bekijk je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Ouder-Amstel.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, WTH, Therminon, e-Heat, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ouder-Amstel

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ouder-Amstel

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Ouder-Amstel.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ouder-Amstel kost globaal gezien tussen de €1200,00 – €2025,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door diverse facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ouder-Amstel (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€755 – €780
20 m2€950 – €1225€1125 – €1550
45 – 50 m2€2250 – €2850€2500 – €3225
60 – 70 m2€3725 – €4475€4000 – €4850
80 – 90 m2€5225 – €5700€5575 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna bieden we samengevat meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ouder-Amstel? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Edam-Volendam, Waterland en Hilversum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Ouder-Amstel kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.ouder-amstel.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ouder-Amstel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.250 voor 10 m2 tot wel €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het soort model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ouder-Amstel, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1190, 1191.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie