Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hollands Kroon vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Hollands Kroon? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal delen we praktische informatie over de actuele soorten vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hollands Kroon!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-hollands-kroon-1761

Vloerverwarming laten leggen in Hollands Kroon

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, keuken, badkamer, woonkamer, gang, toilet. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire keuzes zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, PVC, parket, linoleum, tegels, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Hollands Kroon eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Zoals jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming vakmannen regio Hollands Kroon

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna bekijk je aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hollands Kroon.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha, Bosch, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, WTH, Therminon, e-Heat, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hollands Kroon

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hollands Kroon

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hollands Kroon.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een slimme manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hollands Kroon variëren tussen de €1100,00 tot €2475,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal aspecten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, het woonoppervlak, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hollands Kroon (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€765 – €810
25 m2€825 – €1350€1025 – €1525
40 m2€2325 – €2775€2600 – €3275
60 – 70 m2€3825 – €4425€4075 – €4825
85 m2 +€5175 – €5675€5575 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, wapening, thermostaat, verdeler, draadmatten, pompschakelaar en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde vloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand tref je overzichtelijk meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hollands Kroon? Onderstaand delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Opmeer, Dijk en Waard en Den Helder.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hollands Kroon bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Hollands Kroon?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.050 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het type installatie (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hollands Kroon, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1777, 1778.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie