Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Alkmaar vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Alkmaar? Het gaat om een ingebouwde warmtebron dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina lees je praktische informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Alkmaar!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-alkmaar-1815

Vloerverwarming laten leggen in Alkmaar

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Met die beslissing ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken, gang. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, parket, PVC, linoleum, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Alkmaar alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) ontvang jij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming experts omgeving Alkmaar

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder bieden we aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Alkmaar.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Remeha, Vaillant, Nefit, Bosch.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, WTH, Magnum, Technea, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Alkmaar

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Alkmaar

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Alkmaar.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een duurzame manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Alkmaar variëren tussen de €1075,00 tot €2000,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door verschillende zaken. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In het volgende schema delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Alkmaar (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€750 – €805
20 – 25 m2€825 – €1225€1075 – €1475
45 m2€2275 – €2825€2650 – €3200
60 – 65 m2€3750 – €4425€4200 – €4825
80 – 90 m2€5225 – €5750€5675 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Advies: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna bieden we stapsgewijs de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Alkmaar? In het onderstaande overzicht delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Hollands Kroon, Den Helder en Heiloo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Alkmaar heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Alkmaar?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €825 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gewenste product (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het type systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Alkmaar, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1800, 1801, 1802, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie