Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dijk en Waard vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Dijk en Waard? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal bekijk je praktische informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dijk en Waard!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-dijk-en-waard-1720

Vloerverwarming laten leggen in Dijk en Waard

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, badkamer, woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. Soms zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tegels, tapijt, vinyl, linoleum, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Dijk en Waard zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Zoals adresgegevens, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Dijk en Waard en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming specialisten omgeving Dijk en Waard

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de maximale kosten. In de lijst hierna check je aanvullende info over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Dijk en Waard.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas, Bosch, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, WTH, Warmup, Magnum, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Dijk en Waard

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Dijk en Waard

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Dijk en Waard.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Dijk en Waard schommelen tussen de €1075,00 – €1975,00. De precieze kosten hangen af van meerdere factoren. Aanvankelijk is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dijk en Waard (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€770 – €810
20 – 25 m2€900 – €1275€1025 – €1525
45 – 50 m2€2225 – €2800€2500 – €3275
60 – 65 m2€3750 – €4425€4200 – €4700
80 m2 +€5200 – €5800€5675 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Advies: bepaalde soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of winkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder verstrekken we overzichtelijk extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dijk en Waard? Onderstaand check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Koggenland, Medemblik en Schagen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Dijk en Waard kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.dijkenwaard.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Dijk en Waard?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.300 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dijk en Waard, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1720, 1721, 1722, 1723, 1724, 1830, 1831, 1832, 1833, 1834.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie