Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Uitgeest vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Uitgeest? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vertellen we je alles over de diverse soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Uitgeest!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-uitgeest-1911

Vloerverwarming laten leggen in Uitgeest

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Op die manier heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan woonkamer, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, keuken, gang. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste soorten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, vinyl, PVC, tapijt, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Uitgeest vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Uitgeest en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Uitgeest

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema check je meer details over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Uitgeest.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, AWB, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Technea, e-Heat, Magnum, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Uitgeest

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Uitgeest

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Uitgeest.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Uitgeest liggen rond de €925,00 – €1825,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de lijst hierna verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Uitgeest (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€765 – €810
20 – 25 m2€950 – €1275€1125 – €1525
40 m2€2250 – €2875€2675 – €3200
60 m2€3775 – €4425€4175 – €4800
85 – 90 m2€5250 – €5750€5500 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Advies: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand check je in het kort aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Uitgeest? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Heiloo, Bergen Noord-Holland en Beverwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Uitgeest kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.uitgeest.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Uitgeest?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor 10 m2 tot zeker €6.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Uitgeest, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1910, 1911.

Plaats een reactie