Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waterland vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Waterland? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten check je praktische informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Waterland!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-waterland-1141

Vloerverwarming laten leggen in Waterland

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, gang, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, toilet. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, linoleum, parket, laminaat, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Waterland alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) krijg jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Waterland en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Waterland

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets tref je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Waterland.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Bosch, AWB, Remeha, Intergas.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Technea, Danfoss, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Waterland

Het elektrische systeem werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Waterland

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Waterland.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een duurzame manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Waterland komen uit tussen de €925,00 tot €2125,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waterland (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€760 – €795
25 m2€950 – €1300€975 – €1550
45 m2€2225 – €2775€2700 – €3250
65 – 70 m2€3775 – €4500€4175 – €4725
80 – 90 m2€5150 – €5675€5550 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Tip: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna verstrekken we kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waterland? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Diemen, Landsmeer en Amstelveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Waterland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.waterland.nl). Voor groene maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Waterland?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.400 voor 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het type systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het type model, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waterland, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1153.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie