Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Medemblik vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Medemblik? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Medemblik!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-medemblik-1687

Vloerverwarming laten leggen in Medemblik

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Met een professional mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, berging / schuur, keuken, toilet, woonkamer, gang. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, laminaat, tapijt, parket, linoleum, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Medemblik alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Medemblik en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Medemblik

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. Hieronder lees je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Medemblik.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder risico op barsten.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, Vaillant, Intergas, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH, Magnum, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Medemblik

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Medemblik

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Medemblik.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Medemblik variëren tussen de €1275,00 – €1975,00. De precieze kosten komen tot stand door verschillende facetten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Medemblik (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€765 – €795
25 m2€875 – €1225€1050 – €1650
40 – 50 m2€2325 – €2875€2575 – €3350
65 m2€3800 – €4350€4050 – €4875
80 – 85 m2€5125 – €5650€5675 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, thermostaat, wapening, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema delen we in het kort extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Medemblik? Hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Drechterland, Hoorn en Opmeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Medemblik krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor groene maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Medemblik?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.900 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort installatie (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door de gekozen installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Medemblik, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1670, 1671.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie