Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gooise Meren vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Gooise Meren? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten verstrekken we veel info over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Gooise Meren!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-gooise-meren-1404

Vloerverwarming laten leggen in Gooise Meren

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Op die manier heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, keuken, badkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende types zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, PVC, vinyl, tapijt, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Gooise Meren eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan jouw adres, e-mail en jouw 06-nummer. Middels een email of brief bieden we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Gooise Meren en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming experts regio Gooise Meren

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets bekijk je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Gooise Meren.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Technea, Magnum, Danfoss, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Gooise Meren

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Gooise Meren

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Gooise Meren.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een slimme manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Gooise Meren liggen op gemiddeld €1300,00 tot €2375,00. De exacte kosten komen tot stand door meerdere werkzaamheden. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de oppervlakte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende blok krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gooise Meren (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€755 – €810
20 – 25 m2€875 – €1250€950 – €1600
40 – 45 m2€2350 – €2775€2700 – €3325
60 m2€3750 – €4500€4100 – €4850
80 – 90 m2€5250 – €5775€5525 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Belangrijk: meerdere afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema verstrekken we overzichtelijk extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gooise Meren? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Huizen, Almere en Uithoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Gooise Meren bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gooisemeren.nl). Voor groene energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Gooise Meren?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €850 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gooise Meren, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Allereerst kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie