Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hilversum vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Hilversum? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina bekijk je praktische informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hilversum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-hilversum-1217

Vloerverwarming laten leggen in Hilversum

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. In dat geval heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de gang, keuken, badkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of vloerafwerking als PVC, linoleum, tapijt, parket, vinyl, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hilversum zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden we offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hilversum en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installateurs regio Hilversum

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In het onderstaande blok check je details over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Hilversum.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Therminon, Magnum, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Hilversum

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hilversum

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hilversum.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hilversum komen uit tussen de €1000,00 – €1950,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van veel aspecten. Boven alles is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die de prijs bepalen: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hilversum (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€755 – €790
25 m2€875 – €1300€975 – €1450
40 m2€2200 – €2875€2600 – €3225
65 m2€3725 – €4350€4100 – €4850
90 m2 +€5250 – €5750€5750 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, thermostaat, verdeler, wapening, pompschakelaar, draadmatten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Notitie: diverse afwerkvloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand bieden we een toelichting / aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hilversum? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Waterland, Amstelveen en Wijdemeren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hilversum kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.hilversum.nl). Voor duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hilversum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.125 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.550 voor 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het geselecteerde model (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gewenste product, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hilversum, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1200, 1201, 1202, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1221, 1222, 1223, 1403.

Plaats een reactie