Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Texel vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Texel? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal vind je veel info over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Texel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-texel-1791

Vloerverwarming laten leggen in Texel

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Met die beslissing heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, gang, woonkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, PVC, parket, laminaat, tapijt, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Texel alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg jij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Texel en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming experts omgeving Texel

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. Hieronder lees je aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt steeds populairder. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Texel.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Intergas, AWB, ATAG, Vaillant.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, WTH, e-Heat, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Texel

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Texel

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Texel.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Texel schommelen tussen de €1200,00 – €1850,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei factoren. Boven alles maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Texel (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€750 – €800
20 – 25 m2€875 – €1225€1150 – €1625
45 m2€2250 – €2900€2650 – €3275
60 m2€3750 – €4375€4050 – €4775
80 m2 +€5150 – €5675€5675 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, thermostaat, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Notitie: enkele constructies zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna lees je een toelichting / aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Texel? In het onderstaande overzicht check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Schagen, Hollands Kroon en Alkmaar.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Texel kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.texel.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Texel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.950 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gewenste systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het soort model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Texel, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1792.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie