Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bloemendaal vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Bloemendaal? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten vind je uitgebreide informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Bloemendaal!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-bloemendaal-2051

Vloerverwarming laten leggen in Bloemendaal

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Daardoor weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld slaapkamer, gang, woonkamer, toilet, badkamer, keuken. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Soms is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, parket, laminaat, PVC, tapijt, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bloemendaal op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail krijg jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Bloemendaal en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Bloemendaal

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het volgende schema tref je handige informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Bloemendaal.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, AWB, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, Magnum, e-Heat, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Bloemendaal

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Bloemendaal

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Bloemendaal.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bloemendaal liggen rond de €1025,00 – €2325,00. De uiteindelijke kosten hangen af van allemaal werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type systeem, het woonoppervlak, de legwijze en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bloemendaal (update vrijdag, 24 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€755 – €795
20 – 25 m2€850 – €1325€950 – €1625
40 – 45 m2€2300 – €2825€2550 – €3275
60 – 65 m2€3850 – €4350€4025 – €4875
80 m2 +€5175 – €5725€5500 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, wapening, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Advies: sommige soorten werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder vind je een toelichting / extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bloemendaal? In het schema hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Velsen, Haarlem en Heemstede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Bloemendaal bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.bloemendaal.nl). Voor groene producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bloemendaal?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €750 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het soort systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bloemendaal, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2060, 2061.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie