Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bergen Noord-Holland vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Bergen Noord-Holland? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je handige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bergen Noord-Holland!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-bergen-noord-holland-1861

Vloerverwarming laten leggen in Bergen Noord-Holland

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Zodoende is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan woonkamer, toilet, gang, keuken, berging / schuur, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Soms kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, parket, tapijt, vinyl, PVC, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bergen Noord-Holland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Bergen Noord-Holland en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming specialisten omgeving Bergen Noord-Holland

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming bekijk je meer details over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Bergen Noord-Holland.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Bosch, ATAG, Intergas, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, e-Heat, Therminon, Technea, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Bergen Noord-Holland

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Bergen Noord-Holland

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Bergen Noord-Holland.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een duurzame manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bergen Noord-Holland liggen op gemiddeld €975,00 tot €1950,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei factoren. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bergen Noord-Holland (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€755 – €785
25 m2€950 – €1250€1050 – €1450
50 m2€2250 – €2800€2500 – €3300
60 – 65 m2€3700 – €4350€4000 – €4750
90 m2 +€5250 – €5750€5700 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, verdeler, noppenplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Notitie: sommige constructies geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna vind je stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bergen Noord-Holland? Onderstaand check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Texel, Alkmaar en Castricum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Bergen Noord-Holland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergen-nh.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Bergen Noord-Holland?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.250 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort model (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het type systeem, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bergen Noord-Holland, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1860, 1861, 1862.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie