Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heemstede vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Heemstede? Dit is een type verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website lees je handige informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Heemstede!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-heemstede-2101

Vloerverwarming laten leggen in Heemstede

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld berging / schuur, gang, toilet, slaapkamer, badkamer, woonkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen systemen zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, parket, tapijt, laminaat, PVC, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Heemstede eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Heemstede en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming installateurs omgeving Heemstede

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem heeft te maken met verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In het volgende schema lees je informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heemstede.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Intergas, Nefit, Vaillant, Bosch.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, WTH, Warmup, Magnum0Heemstede

  Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Heemstede

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heemstede.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heemstede variëren tussen de €1175,00 – €1925,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allerlei factoren. Om te beginnen maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele factoren die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heemstede (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€750 – €805
20 – 25 m2€800 – €1200€1125 – €1650
50 m2€2200 – €2825€2700 – €3275
60 m2€3750 – €4350€4100 – €4700
80 m2 +€5200 – €5650€5750 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, draadmatten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Tip: diverse afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema vind je stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heemstede? In het schema hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Haarlem, Zandvoort en Haarlemmermeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Heemstede is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.heemstede.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Heemstede?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.275 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gewenste model (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heemstede, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2100, 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106.

Plaats een reactie