Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aalsmeer vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Aalsmeer? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je handige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en de kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Aalsmeer!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-aalsmeer-1431

Vloerverwarming laten leggen in Aalsmeer

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door die keuze is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de badkamer, gang, woonkamer, keuken, berging / schuur, toilet. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, vinyl, PVC, linoleum, tegels, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Aalsmeer alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon delen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Aalsmeer en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming specialisten regio Aalsmeer

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In het volgende schema vind je handige informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Vooral als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Aalsmeer.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, Bosch, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Therminon, Technea, e-Heat, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Aalsmeer

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Aalsmeer

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Aalsmeer.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Aalsmeer liggen tussen de €1075,00 – €2200,00. De geldende tarieven komen tot stand door allerlei aspecten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aalsmeer (update zaterdag, 15 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€760 – €790
20 m2€825 – €1300€1025 – €1650
40 – 45 m2€2200 – €2800€2575 – €3325
65 m2€3800 – €4350€4125 – €4750
85 – 90 m2€5250 – €5700€5600 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, thermostaat, tackerplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Notitie: diverse types werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave vind je overzichtelijk praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aalsmeer? Hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Weesp, Gooise Meren en Purmerend.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Aalsmeer ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.aalsmeer.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Aalsmeer?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.450 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het soort model (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van de gekozen installatie, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aalsmeer, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1424, 1430, 1431, 1432, 1433.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie