Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meterik vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Meterik? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je handige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Meterik!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-meterik-5964

Vloerverwarming laten leggen in Meterik

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. In die situatie weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verhelderen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de toilet, berging / schuur, gang, badkamer, keuken, woonkamer. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende types zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, parket, tegels, vinyl, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Meterik alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail krijg jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Meterik

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem hangt af van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming vertellen we meer informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Vooral als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Meterik.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Magnum, Warmup, Technea, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Meterik

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Meterik

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Meterik.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een goedkope verwarmen warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Meterik variëren tussen de €1300,00 tot €2475,00. Goede prijsindicaties hangen af van meerdere zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere factoren die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meterik (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€775 – €790
20 m2€875 – €1275€1125 – €1500
45 m2€2350 – €2875€2625 – €3300
65 – 70 m2€3825 – €4350€4200 – €4800
85 – 90 m2€5100 – €5725€5675 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat en uurloon (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna check je in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meterik? Op deze pagina check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Melderslo, America en Horst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor groene oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Meterik?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €975 voor 10 m2 tot zeker €6.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het geselecteerde product (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gekozen systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meterik, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5964.

Plaats een reactie