Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Drechterland vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Drechterland? Dit is een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform check je veel info over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Drechterland!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-drechterland-1616

Vloerverwarming laten leggen in Drechterland

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Zodoende heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de gang, woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, badkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste types zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, vinyl, tegels, PVC, linoleum, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Drechterland op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Via internet (mail) sturen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Drechterland en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Drechterland

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema check je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Drechterland.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, AWB, Remeha, Vaillant, Intergas.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Danfoss, WTH, Therminon, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Drechterland

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Drechterland

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Drechterland.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een goedkope manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Drechterland schommelen tussen de €1250,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen worden bepaald door verschillende factoren. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de volgende weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Drechterland (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€765 – €780
20 m2€800 – €1275€1075 – €1475
50 m2€2350 – €2775€2700 – €3400
65 m2€3850 – €4425€4100 – €4825
80 – 90 m2€5250 – €5750€5750 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, draadmatten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna tref je overzichtelijk aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Drechterland? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Wormerland, Enkhuizen en Hoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Drechterland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.drechterland.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Drechterland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €825 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.300 voor 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Drechterland, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1697.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie