Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Landsmeer vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Landsmeer? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website bieden wij veel info over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Landsmeer!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-landsmeer-1121

Vloerverwarming laten leggen in Landsmeer

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, toilet, keuken, gang. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire types zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tapijt, PVC, laminaat, tegels, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Landsmeer zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Landsmeer en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming specialisten regio Landsmeer

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets bieden we aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Landsmeer.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Nefit, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Danfoss, Warmup, e-Heat, Therminon0Landsmeer

  De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Landsmeer

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Landsmeer.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een voordelige manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Landsmeer liggen rond de €1300,00 – €2275,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere keuzes die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Landsmeer (update woensdag, 24 april 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€760 – €790
20 – 25 m2€950 – €1325€1075 – €1650
45 m2€2300 – €2875€2500 – €3375
65 m2€3775 – €4400€4200 – €4900
80 – 90 m2€5250 – €5700€5675 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, draadmatten, verdeler, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Advies: bepaalde types hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder bieden we in het kort praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Landsmeer? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Ouder-Amstel, Amsterdam en Edam-Volendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Landsmeer kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.landsmeer.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Landsmeer?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.550 voor 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het gewenste model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Landsmeer, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1120, 1121.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie