Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Diemen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Diemen? Het is een ingebouwde warmtebron die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal check je veel info over de veel gekozen typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Diemen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-diemen-1111

Vloerverwarming laten leggen in Diemen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Op die manier weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de gang, badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire installaties zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, tegels, vinyl, parket, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Diemen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail krijg jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Diemen en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Diemen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en budget. In de volgende bullets vind je meer info over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Diemen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Bosch, Remeha, ATAG.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, Therminon, Technea, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Diemen

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Diemen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Diemen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een slimme manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Diemen liggen rond de €1100,00 tot €1850,00. De geldende tarieven komen tot stand door meerdere onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve zaken die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Diemen (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€775 – €780
20 – 25 m2€875 – €1225€1050 – €1450
45 – 50 m2€2300 – €2825€2700 – €3275
65 m2€3775 – €4500€4100 – €4800
80 – 90 m2€5200 – €5750€5650 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele constructies geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder bieden we een toelichting / de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Diemen? In het onderstaande overzicht bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Almere, Huizen en Landsmeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Diemen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.diemen.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Diemen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.450 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het type model, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Diemen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1110, 1111, 1112, 1113.

Plaats een reactie