Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heemskerk vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Heemskerk? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal lees je uitgebreide informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heemskerk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-heemskerk-1964

Vloerverwarming laten leggen in Heemskerk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zo weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, toilet, berging / schuur, gang, woonkamer, keuken. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire modellen zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tegels, PVC, tapijt, linoleum, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Heemskerk eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post ontvang je een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Heemskerk en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Heemskerk

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok lees je meer over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heemskerk.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Remeha, Nefit, Vaillant, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Heemskerk

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Heemskerk

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heemskerk.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een voordelige manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heemskerk liggen op gemiddeld €950,00 – €2475,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van veel zaken. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele onderdelen die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heemskerk (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€760 – €800
20 m2€900 – €1350€950 – €1650
40 m2€2325 – €2750€2525 – €3300
60 m2€3800 – €4500€4125 – €4725
80 – 90 m2€5250 – €5650€5725 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, draadmatten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Tip: sommige types zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of winkel. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder bekijk je een toelichting / aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heemskerk? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Castricum, Uitgeest en Velsen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Heemskerk is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.heemskerk.nl). Voor groene maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Heemskerk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heemskerk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969.

Plaats een reactie